Neuro Linguïstisch Programmeren is een complex communicatie-  en zelfmanagementmodel. Het is mogelijk om met NLP het innerlijke beleven te bewerken. Verouderde en onaangename patronen worden afgestemd  op uw huidige behoeften.
 
In de hersenschors, het deel van het logisch denken, komt alle informatie van het heden via onze zintuigen binnen. Deze bemerken binnen- of buiten ons een verandering en geven dit door aan de hersenen. Buiten ons door bijvoorbeeld iets te zien, te horen, of te ruiken. Binnen ons door bijvoorbeeld iets te voelen of te proeven. In de ideale situatie gebruikt uw hersendeel deze informatie om te handelen, te reageren en om beslissingen te nemen.
 
Echter, dit ideale beeld doet zich zelden voor, want door emotionele stress reagereert u vanuit een ander hersendeel, namelijk het vlucht/vecht mechanisme. 
Bij stress komen we bij een oeroud programma: het  overlevingsmechanisme. Onbewuste herinneringen krijgen macht en veroorzaken een blokkade. Pas als de waarneming in het verleden verandert, veranderen daardoor de reacties voor de toekomst. U creëert een nieuwe keuzemogelijkheid.

 

 
 

 


Sonia den Toonder

Sonia den Toonder

Molenpolderweg 22A
4401 NP Yerseke
Tel.: 06-22366811
Uitsluitend op afspraak!